انواع گیربکس در ماشین آلات راهسازی و سنگین : گیربکس یک قطعه مهم در ماشینآلات سنگین است که نقش اصلی در انتقال نیرو و سرعت از موتور به چرخهای ماشین را دارد. گیربکس برای تنظیم سرعت و نیروی موتور استفاده میشود و با توجه به نوع ماشین، ممکن است در شکلهای مختلفی طراحی شده باشد.
در ماشینآلات سنگین، به دلیل وزن بالا و توان پیشران قوی، گیربکسهایی با ظرفیت و قابلیت تحمل بار بالا و بیشترین بازدهی ممکن مورد استفاده قرار میگیرند. گیربکسهای ماشینهای سنگین عموماً دارای دو نوع دستی و خودکار هستند که در دستهبندیهای دیگری نیز قرار دارند.
استفاده از گیربکس در ماشینهای سنگین برای کنترل سرعت و نیروی موتور بسیار مهم است. با توجه به نیاز به تحمل وزن و فشار بالا در ماشینهای سنگین، گیربکسهای قوی و مقاوم در برابر سایش و خرابی هستند. این امر سبب میشود که گیربکسهای ماشینهای سنگین دارای طول عمر بیشتری باشند و برای کارکرد ماشینآلات سنگین بسیار حیاتی باشند.
انواع گیربکس در ماشین آلات راهسازی و سنگین
در ماشینهای سنگین، به دلیل وزن بالا و نیروی پیشران قوی، نیاز به گیربکسهایی با ظرفیت و قابلیت تحمل بار بالا است. برخی از انواع گیربکسهای استفاده شده در ماشینهای سنگین عبارتند از:
- گیربکس دستی: این نوع گیربکس همچنان در برخی از ماشینهای سنگین کاربرد دارد. در این نوع گیربکس، راننده با استفاده از دسته گیربکس، دندههای مختلف را انتخاب میکند تا نیروی موتور را به چرخها منتقل کند.
- گیربکس خودکار: این نوع گیربکس برای بیشتر ماشینهای سنگین استفاده میشود. این گیربکس به طور خودکار دندههای مختلف را انتخاب میکند تا نیروی موتور را به چرخها منتقل کند.
- گیربکس دو سرعته: این نوع گیربکس در برخی از ماشینهای سنگین و به دو دنده با سرعتهای مختلف مجهز است. در صورت نیاز به قدرت بیشتر، دنده با سرعت پایینتر انتخاب میشود و در صورت نیاز به سرعت بیشتر، دنده با سرعت بالاتر انتخاب میشود.
- گیربکس هیدرولیک: این نوع گیربکس برای بعضی از ماشینهای سنگین استفاده میشود و با استفاده از روغن هیدرولیک، نیروی موتور را به چرخها منتقل میکند.
- گیربکس الکتریکی: این نوع گیربکس برای برخی از ماشینهای سنگین الکتریکی استفاده میشود و با استفاده از موتور الکتریکی، نیروی لازم برای حرکت ماشین را فراهم میکند.
دلایل خرابی انواع گیربکس های ماشین آلات راهسازی و سنگین
گیربکسهای ماشینهای سنگین به دلیل کاربردهای سخت و شرایط سخت عملیات، از لایل خرابیهای گوناگونی رنج میبرند. برخی از لایل خرابیهای گیربکسهای ماشینهای سنگین عبارتند از:
- خرابی دندههای گیربکس: در صورتی که دندههای گیربکس بیش از حد استفاده شوند، خرابی و خستگی شدیدی را تجربه خواهند کرد و نمیتوانند نیروی موتور را به چرخها منتقل کنند.
- خرابی بلبرینگهای گیربکس: بلبرینگهای گیربکس تحت فشار بالایی قرار میگیرند و در صورتی که طول عمر آنها به پایان برسد، باعث سایش بیشتر دندههای گیربکس و حتی شکستگی آنها خواهند شد.
- خرابی سیستم کلاچ: سیستم کلاچ گیربکس برای اتصال و قطع انتقال نیرو بین موتور و گیربکس استفاده میشود. در صورتی که سیستم کلاچ خراب شود، نیروی موتور به چرخها منتقل نخواهد شد.
- خرابی روغن گیربکس: روغن گیربکس ضروری است تا دندههای گیربکس به درستی کار کنند. در صورتی که روغن گیربکس کثیف باشد و یا سطح آن پایین باشد، ممکن است باعث خرابی گیربکس شود.
- خرابی سیستم هیدرولیکی: در برخی از گیربکسهای هیدرولیکی، سیستم هیدرولیکی برای انتقال نیرو بین موتور و گیربکس استفاده میشود. در صورتی که سیستم هیدرولیکی از کار افتاده یا دچار خرابی شود، نیروی موتور به چرخها منتقل نخواهد شد.
چگونگی تعویض گیربکس در ماشین آلات راهسازی و سنگین
تعویض گیربکس ماشین سنگین یک کار پیچیده و زمانبر است و به دلیل نیاز به تجهیزات و ابزار خاص، بهتر است توسط متخصصین این امر انجام شود. اما اگر شما به هر دلیلی تصمیم به تعویض گیربکس دارید، باید مطمئن باشید که در این زمینه دارای تجربه کافی و همچنین قادر به انجام این کار هستید.
مراحل کلی تعویض گیربکس عبارتند از:
- جداسازی گیربکس: ابتدا باید ماشین را بالا برده بوسیلع جرثقیل و گیربکس را از مکان خود جدا کنید. قبل از جداسازی، باید اطمینان حاصل کنید که تمامی قطعات از جمله لولههای هیدرولیک، سیمهای الکتریکی، کابلها و … قطع شدهاند.
- جداسازی گیربکس از موتور: بعد از جداسازی گیربکس، باید آن را از موتور جدا کرد. برخی از گیربکسها قطعات اضافی دارند که باید قبل از جداسازی حذف شوند.
- نصب گیربکس جدید: پس از جداسازی گیربکس قدیمی، باید گیربکس جدید را نصب کنید. این کار با جابجایی قطعات اضافی برای تمامی قطعات و اتصالات انجام میشود.
- اتصال گیربکس به موتور: پس از نصب گیربکس جدید، باید آن را به موتور وصل کنید. این کار با انجام مراحل برعکس جداسازی انجام میشود.
- تست و تأیید: پس از نصب گیربکس جدید، باید تست و تأیید مطمئنی از عملکرد صحیح آن داشته باشید. برای این منظور، باید دستگاه را روشن نموده و تمامی گیربکسها و عملکرد آنها را بررسی نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دنیای ماشین آلات راهسازی و خرید انواع قطعات یدکی و راهسازی کافی است به سایت روت کالا مراجعه نمایید.
تا از به روزترین مقالات دنیا و همچنین خرید بدون واسطه به صورت آنلاین بهرمند شوید گروه پشتیبان روت کالا همیشه پاسخگو به شما کاربران می باشند.
لطفا قبل از خرید کالا با تیم فروش تماس بگیرید. 02166699599
whatsApp: 0912 150 34 86