فیلتر ماشین آلات راه سازی
فیلتر ماشین آلات راه سازی : کلیه ماشین آلات راه سازی و سایر ماشین آلات سنگین دارای فیلتر هایی از جمله فیلتر هوا، فیلتر روغن و فیلتر سوخت و فیلتر بخارکش هستند. بعضی از ماشین آلات راه سازی که دارای انواع بالابر هیدرولیکی هستند دارای فیلتر های هیدرولیکی نیز می باشد.
عملکرد فیلتر ها
هر کدام از این فیلتر ها با توجه به نامی که دارند وظیفه فیلتر کردن ماده ای را بر عهده دارند. در واقع این فیلتر ها ذرات بسیار ربز را از ماده جدامی کنند.
تصور کنید دستگاه تنفسی انسان به گونه ای که هست عمل نمی کرد. مژک های موجود در دستگاه تنفسی هوای ورودی به ریه را تصفیه نمی کردند. چه اتفاقی می افتاد ؟
هوای تصفیه نشده و نا سالم وارد ریه می شد. بدین ترتیب انسان دچار عارضه های تنفسی بسیاری می شد.
همچنین در صورت عدم عملکرد درست دستگاه تصفیه خون، عناصر حیاتی بدن از طریق خون به بخش های مختلف بدن نمی رسید.این نیز باعث پیامدهایی می شد که سلامت انسان را به خطر می انداخت.
تمامی ماشین آلات راه سازی، همانند سایر ماشین های دارای یک بخش اصلی به نام موتور هستند.
هر کدام از قطعات درونی کاری را انجام میدهد و در نهایت کار این اجزا سبب حرکت و عمل این ماشین آلات می شود.
فیلتر هوا چیست؟
فیلتر ماشین آلات راه سازی : اگر بخواهیم به زبانی ساده و قابل درک تعریفی برای فیلتر هوا بیان کنیم: فیلتر هوا یکی از اجزای درونی ماشین آلات راه سازی و دیگر خودرو ها می باشد. این فیلتر هوای ورودی به موتور را تصفیه کرده و از ورود ذرات خارجی به درون موتور جلوگیری می کند.
قطعات مضر خارجی همچون آلاینده های شیمیایی و ذرات ریز مانند گرد و غبار می توانند صدمات زیادی را به اجزای درونی موتور خودرو وارد کنند.
سوپاپ و فنر سوپاپ، یاتاقان ها، پیستون، رینگ پیستون، میل سوپاپ و بسیاری دیگر از اجزای درونی موتور در معرض آسیب دیدن از جانب ذرات ناخالص خارجی هستند. وجود فیلتر هوا از ورود ذرات ناخاص به درون این اجزا جلوگیری می کند.
همچنین فیلتر هوای ماشین آلات راه سازی مقدار هوای ورودی در موتور را نیز تنظیم می کند.
فیلتر هوا و احتراق سوخت
سوختن یک واکنش شیمیایی معروف است که با کمک اکسیژن صورت می گیرد. احتراق سوخت خودرو و ماشین آلات راه سازی نیز به اکسیژن نیاز دارد. هوای ورودی با قبل از مخلوط شدن با سوخت و انجام انفجار که همان واکنش سوحتن است از فیلترخودرو هوا عبور می کند. فیلترهوا در واقع مانع از ورود ذراتی که برای موتور و دیگر اجزای ماشین مضر هستند می شود.
عملکرد فیلتر هوا در ماشین آلات راه سازی
همان طور که گفته شد فیلتر هوا وظیفه تصفیه هوا را بر عهده دارد. این بدان معناست که هوای ناخالص با عبور از این فیلتر خود را به پیستون می رساند. بعد از آن این هوای خالص با سوخت واکنش می دهد.
این هوای بدون غبار و خالص از فیلتر خارج می شود و از طریق پیستون مخصوص خود را به سوخت که در ماشین آلات راه سازی گازوییل است می رساند.
طول عمر مفید
هوای نا خالصی که به درون فیلتر وارد می شود شامل بسیاری از ذرات خارجی می باشد. این ذرات می توانند غبار، باکتری، ذرات جامد ریز، رطوبت و … باشند. به هنگام تصفیه کردن هوا این ذرات به سطح فیلتر می چسبند. در نتیجه بعد از مدتی عملکرد این فیلتر دیگر مانند قبل نخواهد بود و نیاز به تعویض دارد.
فیلترهای هوا دارای انواع متفاوتی هستند. بعضی از این فیلتر ها قابل شست و شو می باشند و به جای تعویض آن ها را شست و شو می دهند.
زمان تعویض فیلتر هوا بستگی به عملکرد موتور دارد. این بدان معنی است که هر گاه متوجه علایمی از قبیل: کاهش توان موتور، لرزش موتور، افزایش مصرف سوخت و افزایش گازهای خروجی از ماشین شویم باید به فکر تعویض کردن فیلتر هوا باشیم.
عدم تعویض فیلتر هوا موجب عملکرد نا مناسب موتور می شود. در این صورت موتور ناچار است جهت دریافت هوای مورد نیاز از محیط اطراف مکشش را افزایش دهد. در چی افزایش مکش موتور، مصرف سوخت نیز افزایش می یابد. افزایش آلاینده های شیمیایی از جمله مونوکسید کربن به دنبال افزایش مصرف سوخت خواهد بود.
انواع
فیلترهای هوا در ماشین آلات راه سازی دارای انواع متفاوتی هستند. هر کدام از این فیلتر ها بر اساس شرایط آب و هوایی کارایی منجصر به فردی دارند. فیلتر های هوا شامل موارد زیر هستند:
هوا کش مرطوب:
در این نمونه از انواع فیلتر هوای ماشین آلات راه سازی، محفظه حاوی فیلتر هوا آغشته به روغن می باشد. این روغن در بعضی از نمونه ها غیرقابل تعویض است. در بعضی از نمونه های فیلتر هوای مروطوب امکان تعویض روغن فیلتر نیز وجود دارد.
در محیط هایی با گرد و غبار زیاد از هواکش های روغنی با سیلیکون نیز استفاده می شود.
هوا کش خشک:
این نوع از فیلتر هوا را آکاردئونی سلولزی تشکیل می دهد.